Novak Djokovic jagar sin tionde titel i Australien. Foto: Bildbyrån

Djokovic tillbaka i klassikern – möter spanjor

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic får spanskt motstånd i första omgången i sin comeback i Australian Open i tennis. Men den spanske rivalen Rafael Nadal väntar inte förrän i en eventuell final för serben.

Efter lottningen till årets första grand slam-turnering står det klart att Novak Djokovic får möta Roberto Carballes, 75:a på världsrankningen, i första omgången.

Förra året stoppades den serbiske tennisstjärnan från turneringen i Melbourne och deporterades från landet eftersom han inte är vaccinerad mot coronaviruset.

Djokovic jagar sin tionde titel i Australien och 22:a i grand slam-sammanhang. Lyckas han tangerar han Rafael Nadal som har rekordet på herrsidan.

Formen verkar det inte var något fel på. I förra veckan värmde Djokovic – numera fyra på världsrankningen – upp med att vinna ATP-turneringen i Adelaide.

Den förstaseedade Rafael Nadal, som vann Australian Open i fjol, kan få det tufft redan i första matchen. Han ställs mot britten Jack Draper som gick till semifinal i Adelaide i förra veckan.

Svensken Mikael Ymer, rankad 77:a, fick inte heller någon lätt motståndare. Han möter japanen Yoshihito Nishioka, 33:a i världen, i första matchen.

Världsettan på damsidan, polskan Iga Swiatek, inleder mot tyskan Jule Niemeier, rankad 68:a, i första omgången. En väntad stormatch redan i första omgången är den mellan den tvåfaldiga Australian Open-vinnaren Victoria Azarenka, från Ryssland, och amerikanskan Sofia Kenin som vann turneringen 2020.

Australian Open startar på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.