Novak Djokovic, Serbien, firar. Foto: TT

Djokovic vann finalen – fortsatt oslagbar 2020

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic är inte bara ensam om att ha vunnit alla ATP-tennisens Mastersturneringar. Nu har han dessutom gjort det två gånger.

Serben vann finalen i Cincinatti Masters mot Milos Raonic med 2–1 och får nu en ännu större favoritstämpel inför US Open.

Hittills i år är tennisens världsetta Novak Djokovic oslagbar. Segern i Cincinatti Masters, flyttad från Ohio till New York på grund av säkerhetsapparaten kring covid-19 inför nästa veckas US Open, gör att han har 23–0 i matcher 2020.

– Jag vill tacka mitt team för att ni står ut. Igår var uppenbarligen en jobbig match med tre timmar men ”Uli” (Djokovic sjukgymnast Ulises Badio) har gjort ett grymt jobb, sa serben som fick problem med nacken i semifinalen och fortsatte med ett skämt:

– Tack Goran (Goran Ivanisevic), du är världens bästa tränare i världen men världens sämsta UNO-spelare.

Den innebär också att han nu har vunnit alla nio Masters-turneringar, nivån närmast under grand slam, minst två gånger. Ingen spelare förutom Djokovic har över huvud taget vunnit samtliga nio Masters.

Det var hans 35:e Masterstitel och han tangerade därmed också Rafael Nadals rekord.

I finalen mot Milos Raonic, Kanada, började serben dock trevande. Raonic vann första set klart, 6–1, och hade världsettan i gungning.

Men precis som i semifinalen mot Roberto Bautista Agut vände Djokovic på steken. Han vann andra set med 6–3 och satte sedan in den avgörande stöten i det femte gamet av tredje set. Där skaffade sig Djokovic flera breakbollar och vid 30–40 visade han upp sin snabbhet när han fiskade upp en djup och svår rak backhand från Raonic, som inte kunde svara utan slog bollen i nät.

Sedan var det en autostrada mot titeln för Djokovic, som höll sin serve och vann avgörande set med 6–4.

Med tanke på formen och eftersom flera tunga namn saknas, antingen på grund av skada eller på grund av oro kring coronapandemin, är Djokovic nu en än tyngre favorit inför grand slam-turneringen US Open, som inleds på måndag.

KLIPP: Djokovic smittad av covid-19 (24 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.