Japanskan Naomi Osaka. Foto: TT

Skada stoppade Osaka i finalen – dagar före US-open

Uppdaterad
Publicerad

Den japanska stjärnan Naomi Osaka drog sig ur finalen mot Victoria Azarenka i uppvärmningsturneringen inför US Open på grund av en lårskada.

– Jag är ledsen att behöva dra mig ur dagens final på grund av skada. Jag sträckte baksidan av vänster lår i andra sets tiebreak i går och det har inte blivit bättre över natten. Det har varit en känslofylld vecka för mig och jag vill tacka alla för ett överväldigande stöd, säger Osaka från Flushing Meadows i New York, där även US Open ska inledas nästa vecka.

Azarenkas första WTA-titel på fyra år

Osaka, uppväxt i USA med en pappa från Haiti och japansk mamma, tänkte först dra sig ur semifinalen som en protest mot rasdiskrimineringen i USA. Hon övertalades dock av WTA och amerikanska tennisförbundet som gjorde en gemensam protest genom att göra torsdagen helt spelfri. Osakas skada innebär att Victoria Azarenka, Belarus, tog sin första seger på WTA-touren sedan 2016.

Corona och idrott

Osaka har inte kommenterat vad skadan innebär för US Open, där hon vann 2018, som inleds på måndag.

MER TENNIS: Nackskadad Djokovic vände och tog sig till final:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet