Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se tjafset mellan Djokovic och åskådaren i spelaren ovan. Foto: AP

Djokovic vidare efter tjafs med publiken

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic tog sig vidare till tredje rundan av Australian Open efter att ha besegrat hemmahoppet Alexei Popyrin, 43:a i världen.

Det efter att ha fått extra tändvätska från publiken som ropat på Djokovic.

– Det var många saker som sades till mig, säger Djokovic på presskonferensen efter matchen.

Se tjafset mellan Djokovic och åskådaren i spelaren ovan.

Det blev en tuff kamp för Djokovic när han ställdes mot Popyrin och publiken i Melbourne. Djokovic vann efter tiebreak tredje set för att ta ledningen med 2-1 innan han säkrade segern i fjärde.

Australian Open

Men det var först efter tjafs med någon i publiken som han stängde matchen. Vid ställningen 2-2 i fjärde ropade han på någon i publiken som enligt Djokovic tjafsat flera gånger under matchen.

– Du vill inte veta vad han sa. Det var många saker som sades till mig på planen, framförallt från det hörnet (dit Djokovic ropade). Jag tolererade det under stora delar av matchen, men till slut fick jag nog och frågade om han ville komma ner och säga det ansikte mot ansikte, säger Djokovic på presskonferensen efter matchen.

– Tyvärr hade han inte modet att komma ner. Det var vad jag frågade honom, om han hade modet. Om du är en sån tuff man, tuffa killen, kom ner och säg det till mitt ansikte. Han bad om ursäkt.

Efter dispyten vann Djokovic tre raka till 5-2, och till slut setet med 6-3. Och bråket kan ha varit det som taggade Djokovic.

– Det kanske behövdes för att jag skulle skakas om lite, för att hitta intensiteten jag behövde.

Djokovic vann matchen med 3-1 med setsiffrorna 6-3, 4-6, 7-6(7-4), 6-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet