Mikael Ymer har nått en milstolpe i och med att han nått första omgången i Franska öppna. Foto: TT.

Drömlottning för Mikael Ymer i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en drömlottning för Mikael Ymer när han kvalade in till sin första Grand Slam-turnering. 20-åringen får möta en annan kvalspelare, Blaz Rola, som är sämre rankad än Ymer.

Det är blott en av två matcher i första omgången som spelas mellan två kvalspelare. Troligen kommer matchen att spelas under måndagen.

Lillebror Ymer (storebror Elias har spelat sex Grand Slam-turneringar) var stolt och rörd efter kvalfinalvinsten mot den finlandsfödde schweizaren Henri Laaksonen.

– Det är väldigt känslosamt just nu. Det här är vad vi jobbat för sedan vi var barn, en stor milstolpe i karriären, sade Ymer till Franska öppnas hemsida.

Zverev trolig motståndare i andra omgången

149-rankade Ymer får ta sig an 188-rankade slovenen Blaz Rola, 28, som inte släppte mer än tre games i något av sina sex spelade set i kvalspelet. Storebror Elias, 23, blev utslagen i sin första kvalmatch. 

I andra omgången väntar troligen världsfemman Alexander Zverev för vinnaren i Ymers match.

Johanna Larsson blir första svensk ut när hon går in i turneringen på söndagen i första omgången mot slovakiskan Magdalena Rybarikova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.