• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För första gången på länge ska Elias Ymer spela Davis Cup utan lillebror Mikael Ymer vid sin sida. Foto: Bildbyrån

Elias Ymer om att spela Davis Cup utan Mikael: ”Han har sms:at alla”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon inleds slutspelet i Davis Cup. Utan Mikael Ymer. Drygt två veckor har gått sedan Sveriges högst rankade herrspelare meddelade att tenniskarriären är över.

– Han har skickat ett sms till alla och bara ”kör hårt” så han följer oss ändå, säger storebror Elias Ymer.

I somras stängdes Mikael Ymer av från tennisen i 18 månader efter utebliven vistelserapportering vid dopnignskonstroller.

Drygt en månad senare beslutade han sig för att avsluta tenniskarrirären.

Nu ska Elias Ymer för första gången på länge spela Davis Cup utan lillebror Mikael vid sin sida.

– Vi facetime:ar varje dag. Det är klart det är annorlunda efter alla åren vi har spelat ihop, säger Elias Ymer.

Ni har alltid följts åt inom tennisen, det måste vara en speciell situation?

– Ja absolut, det var inget man förväntade sig, Men ”it is what it is”. Det handlar om respekt. Det är ett beslut han har tagit. Jag är med honom no matter what liksom. Det är vad jag har att säga.

Tuff utmaning väntar Sverige

Det svenska Davis Cup-slutspelet inleds mot Chile under tisdagen. Förutom Mikael Ymer saknas Dragos Madaras som utreds av tennisens integritetsenhet, ITIA, och inte är med av personliga skäl.

För motståndet står också regerande mästaren Kanada och värdlandet Italien. Det blir antingen Leo Borg eller Karl Friberg som får spela bredvid rutinerade Elias Ymer i förstasingeln.

– I år är vi verkligen underdogs. Men i DC kan allt hända. Rankingen spelar inte så stor roll. Man får göra det bästa i situationen. De nya killarna får gå in och visa vad de går för, ta sin chans, säger Ymer. 

Även dubbelspecialisterna André Göransson och Filip Bergevi är uttagna i det svenska laget. Vilka som spelar de första matcherna presenteras under tisdagen.

SVT sänder Davis Cup – här är laget och tv-tiderna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.