Elias Ymer åkte ut i första omgången av Australian Open. Foto: Jason O´Brien/TT

Elias Ymer utslagen ur Australian Open – världsnian blev för svår

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer är utslagen ur Australian Open.

Världsnian Diego Schwartzman blev för svår.

Ymer förlorade med 6-7 (3-7), 4-6, 6-2, 2-6.

En gång tidigare hade Elias Ymer och argentinaren Diego Schwartzman stött på varandra. Då i US Open 2015 när argentinaren segrade i tre raka set.

I dag var det dags igen när de möttes i den första omgången av Australian Open och det blev ett jämnt första set där Ymer, rankad 204 i världen, pressade argentinaren till tiebreak, men där svensken till sist skulle förlora.

Schwartzman för stark

I andra sett skulle svensken få en tuff start när Schwartzman gick ifrån till 3-1 och trots att det svängde en del fram och tillbaka så förlorade Ymer även detta set. Men svensken skulle resa sig i tredje när han visade upp riktigt bra spel och till sist vann han setet med 6-2 efter att ha brutit argentinarens serve två gånger om.

Diego Schwartzman skulle dock visa varför han är rankad topp 10 i världen när han i fjärde sett enkelt bröt svenskens serve två gånger om och gick upp till 4-0 och han vann setet med 6-2 och matchen med 6-7 (3-7), 4-6, 6-2, 2-6.

Yngre brodern Mikael Ymer, som är rankad 95:a i världen, ställs mot 26-rankade Hubert Hurkacz från Polen i morgon tisdag.

En som däremot tog sig enkelt vidare från den första omgången var Novak Djokovic. Världsettan vann mot fransmannen Jeremy Chardy med 6-3, 6-1, 6.2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.