Den kanadensiske stjärnan Denis Shapovalov väljer att avstå från Davis Cup. Foto: TT

En av Kanadas stjärnspelare hoppar av Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges kommande motståndare Kanada, tappar en av sina stjärnspelare, Denis Shapovalov, inför Davis Cup-mötet i Madrid om  två veckor.

– Jag har tagit beslutet att avstå turneringen, vilket var ett supertufft beslut, eftersom jag alltid älskar att representera mitt land. Men man får ta några tuffa beslut under karriären och det här var ett av dem, säger Shapovalov, som var i semifinal i Wimbledon tidigare i år, till Radiosporten.

Det framgår inte varför Shapovalov, som även hoppade av i Paris för två veckor sedan, inte ställer upp i Madrid.

Den 18-rankade Shapovalov möter landsmannen, elfterankade Felix Auger-Aliassime, i semifinal i Stockholm Open senare under dagen. Shapovalov har titeln från 2019 att försvara. Förra året spelades inte turneringen på grund av pandemin.

Sverige ställer i Davis Cup, som inleds 25 november, upp med bröderna Mikael och Elias Ymer som förstanamn. Elias ställde upp i Stockholm Open medan Mikael avstod turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.