Novak Djokovic gick fram till en drömfinal mot gruskungen Rafael Nadal. Foto: TT

Djokovics enkla resa blev en kamp

Uppdaterad
Publicerad

Det fanns vissa skadebekymmer kring Novak Djokovic inför semifinalen mot Stefanos Tsitsipas i Franska öppna. Den serbiske världsettan såg dock ut att vinna ganska enkelt på lite drygt två timmar. Men matchen ändrade karaktär och först efter nästan fyra timmar kunde Djokovic slå in matchbollen och vinna med 6-3,6-2,5-7,4-6,6-1.

– Stefanos är en stor spelare men efter fyra timmar var han trött. Man måste ge honom mycket credd för den här matchen, säger Djokovic enligt BBC.

Djokovic brände en matchboll i tredje set.

När Djokovic bröt fram till 5-4 i tredje set stegade han fram, stannade till, och vrålade ut sin tillfredsställelse. Det var en minimatchboll som slogs in. Trodde han och de flesta då.

Det var först när Djokovic servade för matchen som han blev bruten för första gången. När allt verkade förlorat vågade Tsitsipas riskera allt och var lyckosam. Tsitsipas spelade ut och utnyttade sin andra setboll när han piskade in 7-5 i tredje set. Greken spelade hårt på Djokovics backhandsida.

Björkman: ”Det hade vi inte räknat med”

– Det hade vi inte räknat med, det var ju klart, sade Jonas Björkman om den oväntade utgången i tredje set i Eurosport.

Tsitsipas fick även med sig ett tajt fjärdeset och tvingade fram ett skiljeset. Där gick dock luften ur Tsitsipas och Djokovic kunde vinna det enkelt med 6-1 efter att ha hittat rätt med sin tredje matchboll, en tung forehandspassering.

I finalen på söndag möter han gruskungen Rafael Nadal som har tolv titlar i Paris. Djokovic har en tidigare seger i turneringen, 2016. Det kommer att bli deras 56:e möte.

– Självklart har jag mycket motivation att vinna på söndag men det här är Rafas hem då han vunnit här så många gånger. Jag måste spela på min absolut högsta nivå eftersom det troligen är den svåraste utmaning som finns att möta Rafa på grus på Roland Garros, säger Djokovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.