Skadeproblem stör Djokovic – som anklagas för att fejka skada

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic stördes av skadeproblem när han vann kvartsfinalen mot Pablo Carreno Busta med 4-6,6-2,6-3,6-4 i Franska öppna i Paris.

– Jag vill inte avslöja för mycket om det eftersom jag är kvar i turneringen, säger Djokovic efter första mötet dem emellan sedan diskningen i US Open.

Det var tydlig att den toppseedade serben stördes till en början. Han hade nacken tejpad och fick behandingen för överarmen/axelpartiet under matchen. Hans patenterade backhand fungerade inte fullt ut och Djokovic tappade första set.

– Det kändes inte alls bra på uppvärmningen när jag kom till banan. Jag fick ta itu med de fysiska problemen när matchen började. Allt eftersom matchen pågick började det kännas bättre och jag hade inte så mycket smärta. I de första 1,5 seten var han den bättre spelaren och dikterade villkoren. Jag var ljummen, säger Djokovic på den efterföljande presskonferensen.

”Jag tänker inte alls på det”

Han fick en fråga om vad exakt det var för problem.

– Jag hade problem med nacken och axeln. Jag vill inte avslöja för mycket om det eftersom jag är kvar i turneringen.

Senaste gången som herrarna möttes var i den famösa fjärde omgången i US Open när Djokovic av misstag träffade en kvinnlig linjedomare på struphuvudet och blev diskad.

– Jag har kommit över det och talat om det för er många gånger. Jag tänker inte alls på det, det är noll procent, säger Djokovic.

Spanjoren ifrågasatte efteråt om Djokovic verkligen hade ont eller om det i stället handlade om mentala bekymmer.

– Varje gång en match blir komplicerad kallar han på medicinsk hjälp. Han har gjort det länge. Jag visste att det skulle hända (när vi möttes) i US Open, jag visste att det skulle hända här och det kommer fortsätta hända, säger Carreno Busta.

MER TENNIS: Djokovic träffar linjedomare i huvudet – igen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.