Novak Djokovic stöttar linjedomaren han sköt bollen på. Foto: TT Nyhetsbyrå

Djokovic försvarar bollträffad linjedomare

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic diskvalificerades från US Open efter att ha slagit en boll på en linjedomare.Domaren skadades efter att ha träffats av bollen på halsen – och försvaras nu av Djokovic efter att hon fått utstå hat på sociala medier där hon påstås ha överdrivit situationen.

Det var redan i matchens första set mot Pablo Carreno Busta som Novak Djokovic tappade fattningen och skickade i väg en boll som träffade en linjedomare illa. Världsettan diskvalificerades därefter från pågående US Open.

Linjedomaren, som fick bollen på halsen och hade svårt att andas efter träffen, har fått utstå påhopp på nätet från folk som tycker att hon överdrev när hon fick en tennisboll rakt på struphuvudet.

”Ber er vara extra stöttande”

Djokovic, som snabbt var framme hos domaren och bad om ursäkt för det inträffade har nu fått använda sina sociala medie-kanaler för att be fansen om att ”vara speciellt stöttande mot henne under den här perioden”.

”Tack för alla positiva meddelanden. Men kom ihåg att linjedomaren som träffades av en boll också behöver vårt stöd. Hon har inte gjort något fel alls. Jag ber er att vara extra stöttande mot henne i dessa tider”, skriver Djokovic på sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.