Foto: Bildbyrån

Pressad Williams klar för kvartsfinal i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams är på jakt efter sin 24:e Grand Slam, vilket skulle göra henne historisk.

Nu är hon klar för kvartsfinal, efter att ha tagit revansch på 15:e rankade Maria Sakkari, och vann med setsiffrorna 6-3, 6-7, 6-3.

Hennes 100:e seger på centre courten i New York.

– Jag tänker inte på det, om jag ska vara ärlig. Vi har kul och är ute här och gör vårt absolut bästa för stunden, säger Williams i Eurosports sändning.

Efter en tämligen komfortabel seger i det första setet med 6-3 ställdes Williams mot väggen i det andra.

Den 38-åriga amerikanskan hamnade i 0-4-underläge i tiebreak. När hon reducerade till 1-4 skrek hon ut lättnaden över att äntligen tagit poäng. Hon hämtade ikapp till 6-6, men det hjälpte dock inte. Grekiskan höll ihop spelet och lyckades vinna tiebreaket med 8-6 – på ett liknande sätt som hon gjorde för 13 dagar sedan, när hon besegrade Williams i Cincinnati.

– Självklart tänkte jag på den matchen efter att hon vann det andra setet. Men det här är en helt annorlunda match och annorlunda moment. Hon var så aggressiv och jag visste att jag var tvungen att göra samma sak.

”Jag måste sätta min karriär åt sidan och ge henne ett racket”

Sakkari bröt Williams serve in inledningen av det tredje setet och satte rejäl press på fjolårets tvåa i turneringen. Men Serena Williams tog ett par steg fram i banan, vände och spelade hem setet med siffrorna 6-3.

Igår pratade Serena Williams om hur svårt det var att spela tennis efter att hon blivit mamma, eftersom att hon tycker sig inte kunna spendera så mycket tid som hon vill med sin dotter. Efter kvällens seger tog hon tankarna vidare.

– Hon älskar när jag tränar på den här planen, för då kan hon sitta och titta på. Jag sa till min man igår att jag måste sätta min karriär åt sidan och ge henne ett racket, sa hon och skrattade.

Den 23-faldige Grand Slam-vinnaren har slutat tvåa i US Open de två senaste åren och vann senast 2014. Sammanlagt har hon vunnit sex gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.