Den 7 juli tog Federer farväl av Wimbledonpubliken efter förlusten i kvartsfinalen mot Hubert Hurkacz. Han har dock inte tagit farväl av tennisen utan siktar på comeback. Foto: TT

Federer hoppfull efter fjärde knäoperationen

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer har genomgått sin fjärde knäoperation och fyllt 40. Men trots att klockan tickar är den schweiziske legendaren hoppfull om att komma tillbaka på touren.

– Jag är förväntansfull inför framtiden, säger Federer.

Förra året genomgick Federer två knäoperationer vilket följde på den han gjorde inför OS i Rio de Janeiro 2016 som han missade. Då hade han en förhoppning om att förlänga karriären med ett till två år. Nu har det gått fem och schweizaren tror fortfarande på ännu en comeback.

För fem veckor sedan meddelade Federer att han skulle genomgå ännu en knäoperation. Den har nu blivit utförd, oklart när, och 40-åringen har blicken på framtiden i en intervju med Eurosport.

”Känner mig stark”

– Jag känner mig väldigt bra även om saker inte är vad jag hoppats de skulle vara. Men jag återhämtar mig väl och rehaben går väldigt bra, säger Federer som senast spelade i Wimbledon i somras då han åkte ut i kvartsfinalen efter att ha sett hämmad ut i sitt rörelsemönster.

– Jag har inte fått några bakslag och känner mig stark och förväntansfull på vad som väntar. Jag önskar att jag kommer tillbaka till tennisbanan så fort som möjligt men jag får ha tålamod, säger han.

– Jag har en långsam period nu och får ta det steg för steg. Så här långt är jag väldigt glad, fortsätter Federer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.