Djokovic bröt kvartsfinalen – ”Gjorde vad jag kunde”

Uppdaterad
Publicerad

Världsfyran Novak Djokovic fick avbryta kvartsfinalen mot Tomas Berdych i Wimbledon på grund av skada. Därmed bröt tjecken mardrömstrenden efter tolv raka förluster.

Det var inte svårt att utse vem som var favorit inför Novak Djokovics match mot Berdych. Serben ledde med 25-2 i inbördes matcher och hade vunnit deras tolv senaste matcher.

Men Djokovic hade en klar nackdel – han fick nämligen ingen vilodag innan kvartsfinalen som alla andra, eftersom Nadals match drog ut på tiden tidigare i veckan.

Tiebreak direkt

Kvartsfinalen började stenhårt och gick till tiebreak. Berdych var den starkare av spelarna och fick med sig första set efter 7-2.

Därefter fick Djokovic behandling för högerarmen och axeln.

Tidigt i andra set gick det inte att spela längre. Berdych går därmed vidare till semifinal.

– Jag gjorde vad jag kunde för att komma i skick från igår. Att jag spelade två dagar i rad hjälpte inte, men det är bara att acceptera, sade Djokovic på presskonferensen.

Djokovic skadad

Federer vann 100:e Wimbledonmatchen

Väl i semifinalen får Berdych möta Roger Federer.

Det var den schweiziske världsstjärnans 50:e Grand Slam-kvartsfinal totalt som han spelade på centrecourten i London.

Kanadensaren Milos Raonic, sjua på världsrankingen, har haft problem med baksida lår under året men lyckats komma tillbaka till Wimbledon.

Hade övertaget

Inför matchen ledde Federer med 9-3 i inbördes möten. Onsdagens match var en repris på semifinalen förra året. Den gången gick Raonic segrande.

Men i år hade han det desto tuffare.

Tredje set blev det mest spännande och kanadensaren pressade Federer till tiebreak – som dock var starkare. Matchen slutade 6-4, 6-2, 7-6.

Federer jagar nu sin åttonde titel i Wimbledon. I och med vinsten har 35-åringen tagit över rekordet från Jimmy Connors i antalet semifinaler i London; 12 stycken.

– Det var en härlig kväll och jag är så glad att vara i semifinal, säger Federer till Eurosport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.