Gabriela Dabrowski har synpunkter på hur US Open ska arrangeras. Foto: BILDBYRÅN

Gabriela Dabrowskis kritik mot US Open: ”Känns inte bra”

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensiska dubbelspecialisten Gabriela Dabrowski är inte nöjd med hur arrangören av US Open tänkt sig minimera risken för smittspridning. Hon är snarare upprörd.

På Twitter skickar Dabrowski en verbal skrapa.

”Vi vet inte vilka spelare som kommer i kontakt med varandra och de som inte följer reglerna sätter alla andra i turneringen i en riskabel situation”, skriver hon.

US Open-tennisen spelas 31 augusti–13 september och utan publik i Flushing Meadows, New York. Arrangören har fått myndigheternas klartecken genom att garantera ett batteri av åtgärder, som bland annat virustester, utökad städning och extra omklädningsrum.

Dessutom är startfältet begränsat. Inget kval spelas, mixeddubbeln är struken, bara 32 mot normalt 64 dubbelpar får spela.

Inte nöjd med avskalad turnering

”För mig är en grand slam inte en grand slam utan kval, en reducerad dubbel och ingen mixeddubbel. Det lämnar en dålig smak i min mun när så många spelare är emot den här turneringen. Ändå ska den genomföras. Något känns inte bra här”, skriver Dabrowski, vinnare av både Australian Open och Franska mästerskapen i mixeddubbel.

Enligt kanadensiskan känner sig många tennispelare också obekväma med att resa till USA på grund av pandemisituationen i landet. Världstvåan Simona Halep har gjort klart att hon med stor sannolikhet inte spelar årets turnering.

KLIPP: Skrällen: Sofia Kenin vann Australian Open (1 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.