Kanadensiskan Bianca Andreescu vann damernas singelturnering i US Open förra året. Foto: Bildbyrån

Grönt ljus för US Open i augusti

Uppdaterad
Publicerad

New Yorks guvernör Andrew Cuomo har gett grönt ljus till US Open.

Turneringen kommer genomföras utan publik.

Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

I USA börjar fler och fler sporter komma allt närmare spel. I dag bekräftade guvernören i New York, Andrew Cuomo, att US Open kommer att kunna genomföras. Men någon folkfest kommer det inte bli.

– Vi är exalterade inför US Open. Det kommer genomföras utan fans, men det kommer gå att se det på tv – och det tar jag, säger han till AP.

Turneringen kommer att inledas 31 augusti och pågår i två veckor. Det blir den andra Grand slam-turneringen under 2020, normalt sett är det den fjärde.

Det finns dock en viktig detalj kvar för arrangörerna att lösa – spelarna. Tidigare har bland annat världsettan Novak Djokovic varit skeptisk till hur det ska gå att genomföra med alla restriktioner. En stjärna som definitivt inte kommer är Roger Federer som missar resten av säsongen på grund av skada.

MER TENNIS: Serena Williams möter sig själv (10 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.