Simona Halep dundrar in en forehand mot Bianca Andreescu. Foto: TT.

Halep räddade matchboll i WTA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Wimbledonmästaren Simona Halep räddade en matchboll mot US Open-vinnaren Bianca Andreescu när hon vann med 3-6,7-6(8-6),6-3 i WTA-slutspelets första omgång.

Det var vid 5-6 i andra set som Halep räddade matchbollen och kunde rädda sig kvar i matchen via ett tiebreak och ett skiljeset i ”lila gruppen” i Shenzhen, Kina.

– Det var verkligen en utmaning eftersom hon är nästan tio år yngre än jag. Jag är verkligen stolt av vad jag åstadkom eftersom jag har haft en ryggskada i nästan en månad, säger rumänskan Halep enligt AP.

Bägge spelarna tog medicinsk timeout

Båda spelarna tog en medicinsk timeout efter tiebreaket. Halep fick en fot omsedd medan skadebenägna Andreescu hade ryggproblem. Kanadensiskan tog även medicinsk hjälp i det tredje setet.

– Jag tog inte mina chanser i det andra setet och efter det gjorde min rygg riktigt ont, säger Andreescu som har rumänska föräldrar och talar språket. Hon har också många fans i Rumänien.  

En förlust är kostsam eftersom det bara spelas tre matcher i gruppspelet. Sedan väntar semifinal och final till helgen. Även dubbelslutspelet avgörs under veckan.

Arkiv: Hon är bäst betalda idrottskvinnan i världen (7 augusti 2019).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.