Här tröttnar Kyrgios på reportern: ”Det är känslosamt”

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Nick Kyrgios är trött på att förklara varför han bryr sig om den allvarliga brandhärd som drabbat hans hemland, Australien. På en presskonferens ställde en reporter en fråga som tennisspelaren besvarade med stor frustration.

– Jag tänker inte fortsätta svara på de här frågorna. Det är känslosamt, säger Kyrgios.

Brandhärdarna i Australien har skördat många liv och gjort tusentals människor hemlösa.

Tennisspelaren Nick Kyrgios, vars hemstad Canberra är en av platserna som har drabbats hårdast, har använt sin medieplattform för att hjälpa. Bland annat har han lovat att donera 200 dollar för varje serve-ess han gör under sommarsäsongen på hemmaplan.

Australian Open

Men på en presskonferens inför grand slam-turneringen Australien Open, som varit hotad att ställas in på grund av brandröken, visade tennisstjärnan uppenbar irritation över en fråga som ställdes.

En reporter ville att spelaren skulle förklara vad han menar med att spela för något som är större än honom själv. Något Kyrgios upplevde som en fråga som besvarade sig själv.

– Förstår du inte det efter allt som har hänt de senaste veckorna?

Se hela klippet i spelaren ovan.

SE MER: Tsitsipas besväras av hosta – andades in brandrök

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet