Hemmahoppets heta ordväxling efter förlusten: ”Du är respektlös”. Foto: Bildbyrån

Hemmahoppets heta ordväxling efter förlusten: ”Du är respektlös”

Publicerad

Hemmahoppet Johanna Konta föll överraskande mot Barbora Strycova i Wimledons kvartfsfinal efter att ha tappat en 4-1-ledning i första set. Efteråt hamnade hon i en het ordväxling med en reporter:
– Sättet du frågar på är både ganska respektlöst och du är nedlåtande, sa hon efter förlusten.

Publiken i London hade hoppats att Johanna Konta, 18 på världsrankingen, skulle kunna göra någonting som inte hänt sedan 1977 – att vinna Wimbledon. Då vann Virginia Wade på hemmabanan.

Men hon får vänta åtminstone ett år till. För i år tog det stopp mot den betydligt lägre rankade tjeckiskan Barbora Strycova, 54:a på världsrankingen.

Trots att hon ledde det första setet med 4-1 blev det förlust i två raka set, 7-6 (5), 6-1. Efteråt hamnade hon i en het ordväxling med en reporter.

– Borde du inte titta lite på ditt eget spel kring sättet som du hanterar ”de stora” poängen, sa reportern enligt AP.

– Är det din professionella tennis-åsikt, kontrade Konta?

”Snälla, sluta tala nedlåtande”

– Sättet du frågar på är både ganska respektlöst och du är nedlåtande, fortsatte hon. Jag är en professionell spelare som gjorde mitt bästa idag. Så är det bara.

Reportern:

– Om du ska kunna vinna en Grand Slam en dag borde du vara villig att lära dig från matcher som den här, varpå Konta avbröt honom och sa:

– Snälla, sluta tala nedlåtande om mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer