Foto: TT Nyhetsbyrån

Frustrerad Osaka illa ute i WTA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka har förlorat bägge av sina två inledande matcher i WTA-slutspelet. Mot världstvåan Angelique Kerber kunde man nästan ta på frustrationen i avgörande set och då förlorade japanskan med 6-4, 5-7, 6-4.

– Hon var en riktigt bra motståndare. Det är säsongens sista turnering så nu ska jag ge allt, säger Kerber i Viasats sändning.

Osaka slog igenom för en bred publik när hon vann skandalfinalen i US Open mot Serena Williams för 1,5 månader sedan. Nu är hon på väg att åka ut ur WTA-slutspelet redan i gruppspelet. Inte ens en seger mot Kiki Bertens i den sista gruppspelsmatchen garanterar att hon går vidare till semifinal.

– Det är samma känsla som tidigare. Det känns som om jag spelar utan en förstaserve, säger Osaka enligt Reuters.

I första set visade Kerber mental styrka och trots att hon pressades av Osaka vann tyskan med 6-4. Hon såg också ut att gå mot två raka set då hon bröt till 5-4 i andra, men då vaknade den 21-åriga japanskan.

Osaka visade känslor vid missarna

Kerber tappade kontrollen om setet och till slut lyckades Osaka vinna med 7-5.

Efter det var det inget skönspel från någon av spelarna och framför allt Osaka gestikulerade vilt efter varje miss. Trots det klamrade hon sig fast flera gånger, men till slut var tyskan för stark.

Kerber står nu på en seger och en förlust i WTA-slutspelet.

– Jag tycker att vi båda spelade på en riktig hög nivå idag.

En som har fått en riktigt bra start på WTA-slutspelet är Sloane Stephens. Hon har vunnit bägge sina matcher och idag slog hon Kiki Bertens med 2-1 i set (7-6, 2-6, 6-3).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.