Kvitova vittnade mot knivmannen: ”Det var blod överallt”. Foto: Bildbyrån

Kvitova vittnade mot knivmannen: ”Det var blod överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Petra Kvitova har nu vittnat mot den knivman som hotade henne i hennes hem i Tjeckien för drygt två år sedan. Hon gjorde det på distans, på länk och berättade detaljer om händelsen.

”Det var blod överallt”, berättade hon enligt AP.

Den tjeckiska tennisstjärnan Petra Kvitova har nu vittnat mot den person som knivattackerade henne i hennes hem i Tjeckien. Hon gjorde det på länk för att hon inte ville träffa den misstänkte.

Hon berättade att hon öppnade dörren efter att den misstänkte ringt på eftersom hon trodde att det kunde ha varit en dopningskontroll.

Under rättegången gav hon detaljerade skildringar av attacken. Hon berättade bland annat om hur hon plötsligt kände hur han höll en kniv mot hennes hals. När hon sedan tog tag i kniven med två händer skadade hon sin vänstra hand, vilket gjorde att hon blev borta från tennis i fem månader.

Erbjöd honom pengar – då lämnade hon

Vid en punkt låg hon på golvet och bara skrek. ”Det var blod överallt”, sa hon enligt AP.

När hon sedan erbjöd honom pengar, 10 000 tjeckiska kronor lämnade han. Den åtalade riskerar uppemot 12 år i fängelse.

Kvitova har lyckats resa sig efter den där attacken för två år sedan. För bara tio dagar sedan lyckades hon ta sig till final i Australien Open, en final hon förlorade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.