Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nick Kyrgios var knäckt på presskonferensen där han meddelade att han drar sig ur grand slam-turneringen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hemmahoppet Nick Kyrgios tvingas dra sig ur Australian Open: ”Jag är förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

Australian Open startade med en mardrömsbesked för hemmapubliken i Melbourne.

Nick Kyrgios drar sig ur årets första grand slam-turnering i tennis på grund av en knäskada.

– Jag är förkrossad, så klart, säger han på en presskonferens.

Nick Kyrgios, 21:a på världsrankningen, var en av förhandsfavoriterna. Han hade ett starkt fjolår, gick bland annat till final i Wimbledon och är regerande dubbelmästare i Australian Open.

– Helt ärligt så är jag bara utmattad av allt det här. Det är förstås ganska brutalt. Det är en av de viktigaste turneringarna i min karriär. Det har inte alls varit enkelt, säger 27-åringen.

Kyrgios fysioterapeut, Will Maher, kallar beslutet för förnuftigt men menar att skadan inte bör vara särskilt allvarlig.

– Det är inte en stor skada på det sättet att den skulle vara karriärshotande eller något sådant, säger han.

Kyrgios skada gör att han och Thanasi Kokkinakis inte har möjligheten att försvara sin dubbeltitel från förra året.

– Det är klart att det är dålig tajming på det här. Skador är en del av sporten. Jag antar att jag kan få inspiration från en som Thanasi som har haft flera skador och tagit sig tillbaka, säger Kyrgios.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.