Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Nishioka släckte svenska hoppet – Ymer utslagen direkt

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer har spelat klart i herrturneringen i Australian Open redan efter den första omgången. Japans Yoshihito Nishioka blev för tuff och besegrade svensken i raka set.

– Jag blev utspelad i dag, säger Ymer efter matchen.

Den 31:e seeedade japanen Yoshihito Nishioka var på pappret ett tufft motstånd för Mikael Ymer, rankad 69:a i världen. Så blev det också i verkligheten, när Ymer klev in i Australian Open.

– Jag måste få låta det sjunka in lite mer. För jag kände att jag kunde ta mer chanser, men också – han gör det inte lätt för en – jag får tillbaka väldigt mycket bollar. Han gör det bra, och jag gör det inte tillräckligt bra, säger Mikael Ymer efter matchen.

Australian Open

Melbourne bjöd på fina tennisförhållanden med vindstilla, 24 grader och mestadels sol, även om en svag bris kändes alltefter matchen fortskred. Det var ungefär lika många rödvita som blågula i publiken, även om de blågula oftast var mer högljudda.

Nishioka var inledningsvis den starkaste och bröt Ymers serve i tredje game. Ymer lyckades i sin tur inte bryta japanens, och förlorade första med 4–6.

Inledningen av andra set blev en upprepning av den första. Viss dramatik bjöds det på sidan av planen, där en vakt kollapsade i solen. Ymer räckte över en energidrycksflaska. Kanske hade han behövt den energin själv, då bollarna inte gick hans väg. Ymer var tydligt frustrerad, irriterades på att vissa i publiken stod upp, och sulade en boll flera meter över läktaren i ilska. Setet slutade med 2–6-förlust.

Först i tredje set lyckades svensken bryta Nishiokas serve, och gå upp i en 2–0-ledning. Men Nishioka svarade snabbt, och bröt därefter Ymers två gånger om och tog ledningen. Men Ymer lyckades för andra gången bryta serven och kvittera till 4–4, och sedan ta ledningen med 5–4. Men närmare än så kom aldrig svensken. Nishioka samlade sig och vann de återstående tre gamen och tog setet med 5–7.

Mikael Ymer var ensam svensk i singelturneringarna i Australian Open.

KLIPP: Ymer om stödet från Zlatan: ”Betyder världen”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic och Mikael Ymer. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet