Johanna Larsson. Foto: TT

Larsson vidare i Australian Open-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Tennisspelaren Johanna Larsson är ett steg närmare Australian Opens huvudturnering. 31-åringen besegrade polskan Urszula Radwanska i två raka set i den första kvalomgången.

Efter två uppskjutna speldagar på grund av dålig luft, orsakad av de omfattande skogsbränderna i Australien, fick Johanna Larsson till slut kliva in i Australian Open-kvalet tidigt på torsdagsmorgonen, svensk tid.

Väl på tennisplanen gick det som smort för den 213:e-rankade svenskan, som slog polskan Urszula Radwanska, rankad 218:e i världen, i två raka set, 6–3, 6–1.

Australian Open

Ytterligare två segrar krävs för att Larsson ska ta sig till Australian Opens huvudturnering, och härnäst väntar luxemburgskt motstånd i form av 34-åriga Mandy Minella, 140 på världsrankningen.

Larsson och Minella har mötts fem gånger under karriären och det har blivit svensk seger vid tre av tillfällena. Det senaste mötet, i juli 2018, vann dock luxemburgskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet