Johanna Larsson. Foto: Bildbyrån

Larssons tunga skalp – klar för andra omgången

Uppdaterad
Publicerad

111-rankade Johanna Larsson stod för en skräll i den första omgången av Franska öppna.

Den rutinerade svenskan vann med 2-0 i set, 6-3, 6-4, mot den 74-rankade Slovakiskan Magdalena Rybarikova.

– Jag tycker det är kul att spela igen. Det är nyckeln, säger hon till TT.

Boden-bördige Johanna Larsson visade prov på starka nerver i slutet av matchen i Franska öppna mot den klart högre rankade slovakiskan Magdalena Rybarikova.

Larssons första chans att vinna matchen missade hon precis.

Hennes passering med sin forehand landade precis intill linjen – men dömdes ut. Larsson var framme och diskuterade med domaren men fick inte gehör.

Kort därefter fick hon en ny chans – den tog hon. Aggressivt spel från baslinjen pressade ner slovakiskan som slutade med att slå ut bollen bakom baslinjen.

– Det är såklart jättekul. Jag styrde och ställde i dag och det är en skön känsla när man känner att det är upp till en själv, säger Johanna Larsson till TT efter segern.

Kan ställas mot världsspelaren

En meriterande seger för Larsson mot spelaren som var i semifinal i Wimbledon 2017.

111-rankade Larsson – som i morgon måndag råkar ut för ett rankingras till 172:a plats – har som längst gått till tredje omgången i Franska öppna. I den andra omgången möter hon segraren mellan Garbine Muguruza, 19 på världsrankningen.

– Det kommer bli jättetufft. Hon har spelat otroligt bra på de här banorna, hon är definitivt favoriten. Men jag ska gå in och hålla fokus på att spela varje boll så bra jag kan och hoppas att jag kan gå långt den här gången, säger Larsson.

Sverigeettan Rebecca Peterson, rankad 63 i världen, ställs i sin tur mot Julia Putintseva, Kazakstan, i den första omgången av Franska mästerskapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.