Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matchen fick avbrytas när medicinsk vård fick tillkallas för att hjälpa en person på läktaren. Foto: Bildbyrån/AP

Madison Keys klar för semifinal i US Open – ställs mot Aryna Sabalenka

Uppdaterad
Publicerad

Hemmahoppet Madison Keys är vidare till semifinal i US Open. Men kvartsfinalen blev dramatisk då matchen stoppades i åtta minuter i inledningen av matchen då en åskådare tvingades få medicinsk vård.

– Såklart inte sättet du vill starta en match på, men du måste bara komma in i den igen, säger Keys enligt AP.

Det var i första gamet av matchen som domaren tvingades stoppa matchen och tillkalla medicinsk vård till en person på läktarnen.

Keys var snabbt framme med två handdukar och en vattenflaska.

– Det är inte mycket du kan göra i en sådan situation. Jag menar, det kändes som det rätta att göra, fortsätter Keys som vann mot tjeckiskan Marketa Vondrousova i raka set, 6–1, 6–4.

”Det var lite läskigt”

Mannens tillstånd ska inte ha berott på den 33-gradiga värmen utan tidigare medicinskt tillstånd. Han kunde snabbt tas om hand om och mådde enligt uppgifter snabbt bättre.

– Jag kände på mig att det inte var något bra. Det var lite läskigt och ingenting som hänt mig förut. Jag tappade fokus litegrann, det var en märklig situation, säger Marketa Vondrousova.

Matchen då? Siffrorna kan ge vid handen att matchen var en ensidig historia, men faktum är att Keys tvingades rädda totalt nio breakbollar i mötet med den regerande Wimbledonmästaren Vondrousova.

I semifinalen ställs nu amerikanskan mot den blivande världsettan, Aryna Sabalenka.

– Det kommer att bli en hel del hårda slag och inte speciellt många långa dueller, sade Marion Keys, som förlorade mot Sabalenka i Wimbledon i juli.

Den 32-åriga belarusiskan blev semifinalklar på onsdagkvällen svensk tid sedan hon besegrat Zheng Qinwen i raka set. Även för den drabbningen skrevs slutsiffrorna till 6–1, 6–4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.