Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Novak Djokovics utbrott efter segern i US Open-kvartsfinalen. Foto: TT och Discovery

Arg Novak Djokovic till semifinal i US Open: ”Trivs med det”

Uppdaterad
Publicerad

Niorankade amerikanen Taylor Fritz var inte nog för att rå på serbiske giganten Novak Djokovic.

36-åringen är klar för sin 13:e semifinal i US Open efter att ha vunnit med 3–0 i set (6–1, 6–4, 6–4) i kvarten.

Ingen spelare har nått fler grand slam-semifinaler.

47 stycken. Så många grand slam-semifinaler har Novak Djokovic nått.

Det efter att ha utklassat hemmahoppet Taylor Fritz.

– Den här sporten har gett mig så mycket i livet. Jag kommer från ett krigshärjat land. Min barndom var väldigt svår och vi behövde genomlida för att nå hit. Jag har så många att tacka, säger Djokovic i segerintervjun.

”Använder det som tändvätska”

Djokovic var trots sin överlägsenhet på dålig humör under matchens gång och kunde ses gestikulera upprört mot publiken vid upprepande tillfällen.

– Det är väntat att publiken backar hemmaspelaren. Det är inget fel med det. Jag gillar energin och atmosfären här. Jag är helt okej med det. Jag trivs med det. Jag använder det som tändvätska.

Men världstvåan tog sig samman, tog vara på sin andra matchboll och har nu en god chans att vinna en fjärde US Open-titel, och en 24:e grand slam, i karriären.

Det är en otrolig möjlighet för mig varje gång jag får chansen att kliva ut på banan i min ålder. Jag försöker njuta så mycket jag kan.

I semifinalen väntar amerikanen Ben Shelton, 20 – som är den yngsta amerikanen att nå en semifinal i en grand slam-turnering sedan Michael Chang gjorde det 1992, även det i US Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.