Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Discovery+

Alexander Zverev vidare – efter nästan fem timmar lång match

Uppdaterad
Publicerad

Tysken Alexander Zverev är vidare till kvartsfinal i US Open efter 3–2 i set (6–4, 3–6, 6–2, 4–6, 6–3).

Det stod klart efter fyra timmar och 40 minuters spel. Matchen är Zverevs längsta i karriären.

– Jag antar att man kan säga att jag är tillbaka, säger Zverev.

12:e-seedade Alexander Zverev mötte Jannik Sinner från Italien, som höll jämna steg med tysken. Sinner hade krampkänningar i båda benen under andra set och halvvägs in i det tredje gick till och med Zverev fram och kollade hur italienaren mådde.

Men Zverev höll sig kall under det avgörandet setet och servade hem matchen. Zverev är nu klar för kvartsfinal, hans tionde major-kvartsfinal. Det är hans största framgång sedan han skadade foten i Franska öppna i juni 2022. 

– Jag antar att man kan säga att jag är tillbaka, säger Zverev efter matchen och fortsätter:

– Det är precis det här jag lever för. Det här är det jag älskar att göra, spela klockan 01.30 på natten, framför en välfylld läktare på Arthur Ashe-stadion. Det blir inte bättre. Det här är ett av mina bästa ögonblick i karriären.

Zverev var i final i US Open 2020, då förlorade han mot österrikaren Dominic Thiem. 

Person i publiken fördes bort – ropade ”Hitler-fras”

I fjärde set vid ställningen 2–2 avbröt Zverev sitt spel efter att en person i publiken ropat något. Han gick fram till domaren och förklarade.

– Han yttrade just den mest kända Hitler-frasen i världen. Det är inte okej, sade Zverev.

Personen sjöng på den gamla versionen av den tyska nationalsången Deutschland Über alles som användes under nazi-tiden. Personen identifierades och fördes sedan bort från arenan.

– En nedsättande kommentar riktades mot Alexander Zverev. Personen identifierades och eskorterades bort från arenan, säger en talesperson för amerikanska tennisförbundet enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.