Ymer vann matchen efter 3 timmar och 44 minuter. Foto: TT

Mikael Ymer vidare i Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer, 22, är vidare i Australian Open efter en jämn match mot Hubert Hurkacz.

Svensken vann matchen med 3-2 i set.

I turneringens andra omgång väntar spanjoren Carlos Alcaraz.

– Han servar väldigt bra. Han är väldigt bra offensivt, så jag visste att det skulle bli en del springande. Så det var bara att sätta på löparskorna och göra vad jag gör bäst, säger Ymer.

Det var en jämn match mellan Ymer och Hurkacz som spelades under natten mot tisdagen.

Ymer förlorade första set med 3-6, men vann sedan andra set med samma siffror. Även det tredje slutade med 3-6 till Hurkacz. Ymer tvingade fram ett femte och avgörande set genom att vinna det fjärde med 7-5.

I femte satte Ymer tidigt press på den 26:e-rankande Hurkacz med tre raka game. Där och då började han känna att han hade en chans.

– Då kände jag okej, nu är det faktiskt en match. Spelar jag mina kort rätt nu så kan det sluta bra. Men jag kände aldrig riktigt att ”nu har jag honom”.

Hurkacz hade chans att sedan bryta svenskens serve vid ställningen 4–2, men Ymer kunde till slut ta hem även det. Och även om Hurkacz enkelt tog hem nästa så kunde Ymer därefter avgöra matchen, och siffrorna i sista set skrevs 6–3.

Laddar med Monopol

I nästa match får Mikael Ymer ett på papperet lättare motstånd, när han ställs mot 17-årige Carlos Alcaraz från Spanien, rankad 146. ”En väldigt lovande spelare”, sammanfattar Ymer.

Vad vet du om Alcaraz?

– Spelmässigt mer eller mindre inget. Men han har gjort några fantastiska resultat. Så det kommer att bli en väldigt tuff uppgift.

När det gäller formen är kanske Mikael Ymer inte riktigt på topp, trots segern.

– Spelmässigt är jag inte 100-procentigt nöjd. Jag tror att jag har en nivå till att ge. Men jag är väldigt glad med hur jag kämpade i dag och att jag hittade ett sätt att vinna, vilket alltid är positivt. Så att man får en till chans.

Hur förbereder du dig för nästa match?

– Äta, isbad, massage, sova gott. Och så lite monopol i kväll, säger Mikael Ymer.

Mikael Ymer är nu den enda svensken som är kvar på singelsidan efter att storebror Elias Ymer och Rebecca Peterson slagits ut under gårdagen.

I nästa match väntar den 146-rankade spanjoren Carlos Alcaraz.

ARKIV: Vondrousova numret större än Peterson (8 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.