Rafael Nadal till semifinal i Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Rafael Nadal klar för semifinal i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Kvartsfinalen blev till en jätterysare.

Men efter en maratonmatch präglad av magsmärtor kunde till slut Rafael Nadal besegra amerikanen Taylor Fritz efter supertiebreak.

– Det var ingen lätt match, jag är bara glad över att ha gått vidare, säger han.

Världsfyran Rafael Nadal, 36, gick in som storfavorit i kvartsfinalen mot amerikanen Taylor Fritz, 24. Taylor Fritz, rankad 14 i världen, hade aldrig tidigare varit framme i en kvartsfinal i en grand slam-turnering.

Och spanjoren höll för trycket, även om det knappast blev en enkel resa.

Först efter över fyra timmars spel och en rysare i fem set kunde Nadal säkra biljetten till semifinalen.

Plågades av smärtor

Fritz öppnade matchen bäst och tog ganska enkelt hem första set med 6-3. Nadal svarade upp med att vinna andra set efter tiebreak.

Under inledningen av matchen grinade Nadal illa vid flera gånger och plågades av magsmärtor.

– Det var sidan av magen, något som inte var bra. Jag behövde hitta ett annat sätt att serva, säger Nadal i Eurosport efter matchen och medger att han funderade på att bryta matchen.

Men Nadal repade sig och även om han var i brygga i fjärde set lyckades han tvinga fram ett femte avgörande.

”Kan inte tacka nog”

Avgörandet blev precis lika jämnt som övriga matchen. Fritz hade 5-4 och chansen att ta hem segern men Nadal lyckades ta matchen till supertiebreak. Väl där var han bäst när det gällde och vann med 10-4.

Slutsiffrorna skrev därför till 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6.

– Jag njuter av att spela sådana här matcher och jag kan inte tacka nog för er support. Det var ingen lätt match, jag är bara glad över att ha gått vidare, säger Nadal.

I semifinalen väntar nu australiensaren Nick Kyrgios.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.