Nick Kyrgios till semfinal i Wimbledon. Foto: Bildbyrån

Nick Kyrgios klar för historisk semifinal i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Blåsväder både på och utanför banan – trots detta fortsätter Nick Kyrgios att leverera i Wimbledon.

Australiensaren vann kvartsfinalen mot Cristian Garin i tre raka set och är nu klar för en historisk semifinal.

– Jag trodde aldrig att jag skulle nå en semifinal i en grand slam, säger han.

Australiensiske tennisstjärnan Nick Kyrgios har varit i blåsväder under årets Wimbledon.

På vägen fram mot kvartsfinal har han bland annat hamnat i rejält ordbråk med Stefanos Tsitsipas och brutit mot Wimbledons klädkod.

I går kom också nyheten om att 27-åringen åtalas för misshandel av en före detta flickvän. Han ska upp i domstol i Canberra, Australien, och om han döms riskerar han upp till två års fängelse. Därför var det också oklart om han skulle spela kvartsfinalen mot Cristian Garin fram tills att All England Club gick ut med ett uttalande tidigare i dag.

– Vi har blivit informerade om den juridiska process som involverar Kyrgios i Australien. Så länge det här fortgår är vi inte i en position att kommentera. Vi pratar med hans team och han kommer att spela kvartsfinalen, sade en talesperson för All England Club enligt TT.

Klar för historisk semifinal

Väl ute på banan fortsätter däremot australiensaren att imponera.

I kvartsfinalen hade han inga större problem mot 43:e-rankade chilenaren Cristian Garin. Kyrgios vann i tre raka set med siffrorna 6-4, 6-3, 7-6.

Därmed är han för första gången någonsin framme i en semifinal i en grand slam-tävling. Som bäst tidigare har han nått kvartsfinal (2015).

– Det var en fantastisk atmosfär här i dag. Jag trodde aldrig att jag skulle nå en semifinal i en grand slam, säger han.

I semifinalen väntar Rafael Nadal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.