Foto: Bildbyrån

Nadal enkelt vidare till semi

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal behövde inte mer än tre set för att avancera till sin åttonde raka semifinal i US Open, efter att ha slagit ut 21-rankade Diego Schwartzman, 6-4, 7-5, 6-2.

Med andra storstjärnor som Roger Federer och Novak Djokovic utslagna ser Nadals väg mot en fjärde US Open-titel tämligen öppen ut. Och spanjoren inger inget tvivel i sitt spel.

I semifinalen mot Schwartzman inledde spanjoren med att vinna fyra raka game och kopplade ett tidigt grepp om matchen. Kanske blev han lite för bekväm och tappade fyra raka och släppte upp argentinaren till 4-4 och var på väg att tappa även nästa game.

”Lite irritation och nervositet”

Nadal skärpte dock till sig, vann gamet och senare också setet.

Andra setet såg likadant ut. 5-1 blev 5-5. Nadal lyckades återigen vara bäst när det gäller och vann även andra och sedermera matchen efter en mer tydlig seger i tredje, 6-2.

– Det var en stor utmaning för mig idag, speciellt efter första setet där jag tappade 4-0. Det var nog lite irritation och en del nervositet, säger den rutinerade 33-åringen efter matchen.

Möter italiensk doldis

I semifinalen möter han italienaren, Matteo Berrettini, rankad 25:a i världen, som vann sin kvartsfinal efter en riktig rysare mot Gael Monfils. Spelarna växeldrog under matchens gång men när det väl skulle avgöras var det ingen som ville ge sig.

Den nästan fyra timmar långa matchen var tvungen att avgöras i tiebreak i femte set. Setsiffrorna skrevs till slut till 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 7-6.

En stor överraskning för många men Nadal har koll på vad han har att vänta.

– Jag såg honom spela. Han är en stor spelare med en väldigt bra serve och mycket trygghet i sitt spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.