Rafael Nadal med ATP-bucklan som visar att han är världsetta vid årets slut. Foto: TT.

Nadal utslagen från hotellrummet

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Rafael Nadal blev sent i går kväll utslagen ur ATP-slutspelet i London. Från hotellrummet fick han se Alexander Zverev besegra Daniil Medvedev med 6-4 7-6(7-4). Dock fick han med sig pokalen som rankingetta vid årets slut.

Det blev Zverev som fick följa med Stefanos Tsitsipas till dagens semifinal. Det hjälpte inte att Nadal slog Tsitispas med 6-7(4-7),6-4,7-5 under fredagens första match.

Nadal var medveten om förutsättningarna när han tackade publiken efteråt.

– Jag vet inte om vi kommer se varandra i morgon, det beror på kvällsmatchen. Men jag gjorde allt jag kunde idag, sade Rafael Nadal från banan. Om den redan utslagne Medvedev slagit Zverev hade det varit Nadal som fått spela semifinal mot Roger Federer.

Nu blir semifinalerna enligt följande: Stefanos Tsitsipas-Roger Federer och Dominic Thiem-Alexander Zverev.

Zverev hyllade O2 Arena

Zverev har nu chansen att försvara titeln. Han hyllade mäktiga O2 Arena i London.

– Det är i den här arenan jag spelar min bästa tennis. Den här stämningen finns bara här, ingen annanstans i världen, sade tysken.

Nadal fick i alla fall lyfta en buckla. Den stora ATP-pokalen som förkunnade att han för femte gången avslutar året som världsetta på rankingen.

– Jag är väldigt glad. Efter alla saker jag har gått igenom i min karriär i form av skador trodde jag aldrig att jag vid 33 års ålder skulle ha den här bucklan i mina händer igen, sade han.

ARKIV: En frustrerad Nadal efter förlust – hör intervjun här (12 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.