Naomi Osaka har gjort en intervju inför US Open, och talat om sin tidigare mediabojkott. Foto: Kena Betancur/AFP/TT

Naomi Osaka ångrar sin mediahantering i Franska öppna

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka nobbade presskonferenser under Franska öppna.

Nu berättar japanskan, som varit öppen med sin mentala ohälsa, att hon ångrar sitt agerande.

– Det är flera saker som jag gjorde fel då, säger hon.

Den fyrfaldiga Grand Slam-vinnaren valde att inte delta på några presskonferenser efter matcherna i Frankrike, med motiveringen att hennes mentala ohälsa inte blev bättre av att tvingas till intervjuer.

Nu berättar världstrean, som har lidit av depressioner sedan US Open-titeln 2018, att hon ångrar sitt agerande.

– Jag känner att det var många saker som jag gjorde fel där (i Paris), säger hon nu, enligt flera utländska medier.

– Men jag är samtidigt en person som lever väldigt mycket i nuet. Det är många saker som jag lärt mig att hantera bättre. Men jag känner att samma sak inte kommer att ske igen. Men jag säger och gör det som jag känner för. Jag tycker nödvändigtvis inte att det är en dålig sak.

Föll i tårar nyligen

Osaka drog sig efter Franska öppna ur Wimbledon och åkte ur OS redan i åttondelsfinal. Hennes uppladdning inför stundande US Open har även den varit tung, då hon i Cincinnati förlorade redan i åttondelsfinalen mot Jil Teichmann.

Hennes Cincinnati-tävling blev annars mest uppmärksammad, då hon föll i tårar under en presskonferens då hon fick en fråga just om hennes relation till media.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.