Naomi Osaka. Foto: TT

Naomi Osaka utslagen av doldis

Uppdaterad
Publicerad

Tennisstjärnan Naomi Osaka är ute ur WTA-turneringen i Cincinnati.

Japanskan åkte på en chockförlust mot 76-rankade Jil Teichmann i den tredje omgången (6-3, 3-6, 3-6).

Precis som hon tidigare lovat så skänker hon sina prispengar, totalt 212 000 kronor, till jordbävningsdrabbade Haiti.

Det var andra gången på kort tid som Osaka fick respass redan i den tredje omgången. Hon tände OS-elden och var ett japanskt guldhopp i Tokyo, men åkte sedan ut mot tjeckiska Marketa Vondrousova.

Nu hoppas 23-åringen att hon ska kunna studsa tillbaka under US Open som drar i gång 30 augusti.

– Jag har höga förväntningar på mig själv, men det fanns inget mer jag kunnat göra för att vinna den här matchen. Jag är nästan glad att jag förlorade för jag har så många saker att träna på i mitt spel, säger hon.

– Jag hoppas bara att resultatet kommer lagom till US Open.

Det enda hon var missnöjd med var att prispengen inte blev större. Osaka sade nämligen inför tävlingen att hon skulle donera pengarna hon spelade in till sin pappas hemland Haiti, som drabbats hårt efter en jordbävning.

– Jag är glad och ledsen att jag inte tog mig längre. Men jag tycker att jag ökat medvetenheten om det och är glad över att kunna bidra med något, säger stjärnan som skänker motsvarande 212 000 kronor.

KLIPP: 60 sekunder: Naomi Osakas kamp i rampljuset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.