Naomi Osaka enkelt vidare i Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Naomi Osaka fortsätter att imponera i Australian Open.

I andra omgången besegrade hon Madison Brengle, USA, med 6-0, 6-4.

– Jag var väldigt bra i returspelet i dag, säger Osaka efter segern.

Naomi Osaka vann första set mot 54-rankade amerikanskan, Madison Brengle, med 6-0. Efter den imponerande öppningen såg det ut som att japanskan skulle gå mot en klar seger.

Men i andra set bjöd Brengle upp till dans.

Australian Open

Amerikanskan gick upp till 4-3-ledning i andra set och skakade den regerande mästaren.

Men Osaka reste sig och efter tre raka game säkrade hon biljetten till tredje omgången.

– Jag var väldigt bra i returspelet i dag. Det brukar inte vara min starkaste sida men det hjälpte mig i dag, säger hon efter segern.

”Målet är att ha kul”

Hon har nu vunnit fem av fem matcher under den här säsongen.

– Jag känner att målet för mig är att bara att ha kul, och jag är tacksam för mitt team för att det känns som att vi uppnår det, säger hon.

I tredje omgången väntar nu nytt amerikanskt motstånd i 60-rankade Amanda Anisimova. Blir det vinst där väntar förmodligen världsettan och hemmafavoriten Ashleigh Barty i den fjärde omgången.

Barty tog sig vidare till tredje omgången utan några större bekymmer. Hon gjorde processen kort mot italienskan Lucia Bronzetti och vann med 6-1, 6-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet