Nick Kyrgios har bidragit med en och en annan minnesvärd händelse. Foto: BILDBYRÅN

Här är skandalspelaren Nick Kyrgios påhitt

Uppdaterad
Publicerad

Nick Kyrgios tog sin andra ATP-titel för året när han vann mot ryssen Daniil Medvedev i Washington. Detta efter att på klassiskt Kyrgiosvis gjort ett antal upptåg på banan.

Han gjorde det efter att, för tredje matchen i rad, fråga en åskådare om serveråd, samt göra en underhandsserve.

Inför finalen hade Kyrgios bara ett av sina fem rack kvar, sedan han donerat ett, slagit sönder två och hans fjärde inte var i speldugligt skick. 6,5 timmar innan finalen fick han emellertid nya rack, som hans pappa skickat från Australien, som han kunde gå ut med på banan.

Och det är inte första gången den polariserande spelaren drar ned rubriker för sina upptåg på tennisbanan.

I Miami Open tidigare i år slog han in två underhandsservar mot Dusan Lajovic under turneringen Miami Open i mars.

I Roms ATP-turnering i maj mot norrmannen Casper Ruud fick Kyrgios ett utbrott i trejde set. Först slog han racketen i backen, sedan kastade han iväg stolen. Tilltaget stod australiern dyrt och han gick miste om 570 000 kronor, dels i uteblivna prispengar, samt 230 000 i böter av ATP-touren.

Tjafsade med domaren

I årets Wimbledon åkte han ut efter en 1-3-förlust mot Rafael Nadal. Det efter att Kyrgios skällt ut domaren hela tre gånger.

”Du menar att ditt beslut inte påverkade mitt slag överhuvudtaget... Det är sött, du har ingen aning om vad du sysslar med. Du dömer en sådan här viktig match, men har ingen aning om vad sysslar med. Det är en skam.”

Domaren bet dock i från och svarade:

 ”Ska vi tjafsa hela matchen eller? Håll dina åsikter för dig själv.”

Kontrovers redan 2016

Redan 2016 blev Kyrgios bötfälld för sitt beteende på tennisbanan. I Shanghais ATP-turnering mot tysken Mischa Zverev blev Kyrgios utbuad för att ha slaqit en lös serve och varnades för att ha skrikit obsceniteter.

Senare bad han domaren bryta matchen så att han kunde få gå hem, och började bråka med en åskådare som bad honom visa respekt för sporten. För det tilltaget fick han åtta veckors avstängning, samt 365 000 kronor i böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.