Osaka hoppas på ett ännu bättre OS nästa år. Foto: TT

Osaka om att missa sommarens OS: ”Besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Den största japanska stjärnan inför OS i Tokyo, Naomi Osaka, är besviken över att inte OS kan arrangeras i år men stöder beslutet om att flytta fram spelen ett år.

– Nu måste vi rädda så många liv som möjligt, säger Osaka.

Den förra världsettan ger uttryck för sina känslor på sociala medier och har skrivit ett öppet brev. Där står det bland annat:

”Alla vet hur mycket OS betyder för mig och hur stolt jag är över att få delta i mitt hemland. Självklart är jag besviken över att spelen inte arrangeras i år men vi kommer alla att vara redo och vara ännu starkare nästa år”, skriver Osaka som halkat ner till tionde plats på rankingen.

Corona och idrott

Hon ställer sig bakom beslutet att flytta fram spelen ett år till månadsskiftet juli/augusti (arbetsplanen) 2021.

”Idrotten kommer att ena oss”

”Idrotten kommer att ena oss  och vara där för oss men den tidpunkten är inte nu. Nu måste vi rädda så många liv som möjligt. Det är för mig den olympiska andan”, skriver Osaka.

Sedan vänder sig Osaka, som bott i USA sedan hon var liten, till det japanska folket och uppmanar det att stå starkt i den svåra kampen mot coronan. Osaka är nationalidol i landet hon lämnade som treåring, bor numera i Florida.

”Vi kommer att ta oss igenom det här. Min kärlek”, avslutar Osaka sina funderingar.

ARKIV: Stjärnan Osaka rasar och kastar sin racket (22 januari 2020)

Främsta meriter Naomi Osaka, 22:

Vinnare Australian Open 2019

Vinnare US Open 2018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet