Rebecca Peterson. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Peterson fick stryk i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka på tennisbanan efter en dryg månads skadefrånvaro.

Då briljerade Rebecca Peterson bitvis – men till slut fick hon stryk av slovakiskan Anna Karolina Schmiedlova med 2–1 (7–5, 0–6, 6–3) i set.

Rebecca Peterson har haft en tung period bakom sig och kom inte ens till start i den senaste Grand Slam-turneringen Franska öppna på grund av en stukad fot. Senast hon spelade en match var den 15 maj och kanske saknades det lite tempo i kroppen när hon under tisdagskvällen klev in i Wimbledons första omgång.

Hon inledde med att förlora det första setet mot Anna Karolina Schmiedlova med 7–5, hittade nya krafter i det andra som hon vann blankt, men i det tredje tappade hon serven tre gånger och då är det svårt att vinna tennismatcher.

Till slut vann Schmiedlova med 2–1 i set.

Även Mirjam Björklund förlorade i den första omgången och därmed är alla svenska damspelare utslagna ur årets Wimbledon.

Även den forna världsettan Serena Williams hade en tung afton på gräset i London. I sin första singelmatch på ett år förlorade den 40-åriga amerikanskan mot den 115-rankade fransyskan Harmony Tan med 2–1 (5–7, 6–1, 6–7) i set efter en riktig rysare.

MER TENNIS: Elias Ymers raserianfall – kastade sitt racket med full kraft (13 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ATP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.