Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rebecca Peterson slår tillbaka mot kritiken som riktas mot svensk tennis. Foto: Bildbyrån

Rebecca Peterson: ”Vana få höra att vi inte är tillräckligt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska tennistraditionen är lång och glansfylld. Men det var många år sedan. Och dagens stjärnor känner av en förväntan på att de ska nå högre.

– Vi är vana att få höra att vi inte är tillräckligt bra, säger Rebecca Peterson.

Konkurrensen i världstoppen i damtennisen är hård. Och bred. De 30 bästa på rankningen kommer från 19 olika länder och många i Sverige längtar efter att få upp någon i den absoluta toppen igen, på dam- eller herrsidan.

Efter Robin Söderling, som var världsfyra 2010, har bara Sofia Arvidsson (37:a 2013) varit bättre rankad än Rebecca Peterson som var 43:a för 3,5 år sedan. Och Rebecca känner av den stundtals negativa attityden för att exempelvis hon och bröderna Ymer inte lyckas bättre.

– Vi är vana att få höra vi inte är inte tillräckligt bra och att vi behöver förändra dittan och dattan”, säger hon. Men vi är ju alla måna om att ta oss så långt vi kan. Hade man kunnat vara lite mer positiv och stöttande och våga visa det hade det varit bättre.

Hade det hjälpt er?

Det tror jag. I slutändan är det upp till oss förstås – men det hade inte varit något negativt.

Hör Rebecca Peterson prata mer i klippet om förväntningar och negativa kommentarer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.