Foto: Bildbyrån

Peterson vidare i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Petersons formtopp håller i sig. Idag blev svenskan klar för andra omgången av US Open efter att ha besegrat den olympiska mästaren från 2016, Monica Puig, i två raka set.

– Det är alltid lite nervöst i första matchen i en grand slam. Det var lite passivt och jag slog inte riktigt igenom slagen men jag är glad över att vara vidare till den andra omgången, säger Peterson till TT.

Peterson visade stark form i Cincinnati för två veckor sedan, där hon tog sig till tredjerundan och föll mot världstrean Karolina Pilskova. Det bidrog till att hon avancerade på världsrankingen, till plats 71.

TT: Du har haft en fin hardcourt-säsong får man säga?

– Absolut. jag har spelat bra och bevisat för mig själv vecka efter vecka att jag kan vara uppe på den här nivån och slå de bästa spelarna. Nu ska jag bara fortsätta köra. Efter alla matcher har man fått ett kvitto på att man gör saker rätt och att det går i rätt riktning. Men man vill så himla mycket mer och komma längre fram.

Mot 59:e rankade Pluig, från Puerto Rico, visade hon på nytt fin form, när de möttes i förstarundan av US Open i New York.

Malde ner Pluig i andra

Pluig chockstartade dock, bröt första gemet och gick ifrån till 2-0 i första set. Då vaknade Peterson, som vann sex av de sju efterföljande gemen och tog hem setet med 6-3.

I det andra setet följdes de åt till 3-3, innan Peterson växlade upp – och tröttheten började slå till mot Pluig. Svenskan svarade för en välplacerad, rak backhand och bröt fram till 3-4, därefter var det inget snack. Relativt enkelt vann Peterson ytterligare två gem och vann med 2-0 i set. I nästa runda möter Peterson Dayana yastremska från ukraina, rankad 32:a i världen.

– En aggressiv spelare som spelat bra. Det kommer definitivt att bli tufft, men jag ser fram emot utmaningen. Jag kommer att vara redo.

I fjol tog sig Peterson till den tredje rundan av US Open, där hon föll mot Kaia Kanepi.

Larsson utslagen

Johanna Larsson fick det däremot tuffare och förlorade i två raka set mot amerikanskan, Lauren Davis, rankad 73:a i världen. Larsson höll jämna steg i början och förlorade första setet med 7-5. Därefter var det inget snack, Davis tog hem det andra med klara 6-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.