Maria Sjarapova och Serena Williams möts direkt i US Open. Foto: TT Nyhetsbyrån

US Open inleds med stormatch direkt: ”Alla kommer att titta”

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleds årets sista Grand Slam, US Open.

Då blir det en stormatch direkt.

Serena Williams möter Maria Sjarapova.

– Alla kommer att se den matchen, säger den regerande mästaren, Naomi Osaka.

När årets sista Grand Slam-turnering i dag inleds i New York blir det en riktig stormatch redan den första dagen. Den 23-faldiga Grand Slam-vinnaren Serena Williams ställs då mot den femfaldiga diton Maria Sjarapova.

En häftig match, som lär locka till sig många tittare.

– Självklart kommer jag att titta på den matchen. Jag tror att alla ni kommer att titta. Jag tror att alla i New York kommer att titta på den, säger den regerande US Open-mästaren Naomi Osaka.

Williams åttonderankad

Serena Williams får ses som stor favorit i dagens möte. Hon är rankad åtta i världen just nu, att jämföra med Sjarapovas 87-plats. Faktum är att Sjarapova inte har varit i en kvartsfinal sedan en turnering i kinesiska Shenzhen vid årsskiftet.

Två svenska spelare är med i singelturneringen. Johanna Larsson – som har ramlat ner till 171:a plats på världsrankingen – spelar i dag mot Lauren Davis (73:a i världen), och 71-rankade Rebecca Peterson mot Monica Puig, rankad 59.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.