Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så upptäcktes Björn Borg

Så upptäcktes Björn Borg

Uppdaterad
Publicerad

Tennistränaren Percy Rosberg var på Sverigeturné, utsänd av tennisförbundet för att hitta nya talanger. Klubbarna tog fram tio spelare var som fick provspela för Rosberg men i Södertälje hade en kille blivit sjuk och klubben fick tillåtelse att plocka med en yngre förmåga. En tioårig kille vid namn Björn Borg.
– Jag upptäckte där att, herrejösses vilka fötter killen har, för att vara så ung, berättar Percy Rosberg för SVT Sports reporter Ulf Nilsson.

Hör honom berätta om första mötet med en ung Björn Borg i klippet ovan.  

Så ser du den klassiska tennisfinalen i SVT – endast tillgänglig i ett dygn

Visa

Söndag 5 juli

16.05-21.00 SVT Play/SVT2

På dagen 40 år sedan 1980 års Wimbledon-final mellan Björn Borg och John McEnroe spelades visar vi matchen igen i SVT.

Av rättighetsskäl har SVT endast möjlighet att ha 1980 års Wimbledon-final mellan Björn Borg och John McEnroe tillgänglig under 23 och en halv timme, från 06:00 idag till 05:30 i morgon. Passa på och se den nästan fem timmar långa sändningen på dagen 40 år efter att den klassiska finalen, av många betraktad som tidernas bästa tennismatch, spelades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer