Serena Williams. Foto: TT

Serena Williams överlägsen mot Halep

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams spelade sin bästa match i Australian Open när hon vann kvartsfinalen mot världstvåan Simona Halep med 6-3,6-3.

– Det var definitivt min bästa match så här långt, säger 39-åringen.

Williams var bara skakad i början av andra set när Halep fick med sig ett break och gick upp till 2-0 men amerikanskan, seedad tia i turneringen, tryckte på med sina tunga grundslag och var aggressiv. Alltför ofta hamnade Halep för långt bak i banan och blev överspelad.

– Det var definitivt min bästa match så här långt. Jag visste att jag var tvungen att spela bra när jag mötte världstvåan, säger Williams i intervjun på Rod Laver Arena.

Australian Open

– Jag märkte att jag gjorde för många egna misstag och var tvungen att hitta tillbaka till mitt eget spel igen, säger Williams om den lilla svackan i början av andra set.

Williams som jagar sin 24:e Grand Slam-titel, vilket skulle tangera Margaret Courts rekord, möter i semin Naomi Osaka i ett högintressant möte.

Det blir första gången de möts sedan den beryktade finalen i US Open 2018 då Williams tappade det helt och kallade huvuddomaren för en tjuv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet