• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från Haleps comeback och hör henne slå tillbaka mot kritiken. Foto: TT

Simona Halep förlorade direkt efter dopningsavstängningen

Uppdaterad
Publicerad

Simona Halep gjorde comeback efter att ha fått sin dopningsavstängning kortad.

Då förlorade hon direkt i storturneringen i Miami mot Paula Badosa.

– Jag har inte gjort något fel, säger hon enligt AP.

Det var i oktober 2022 som 32-åriga Halep testades positivt för den förbjudna blodförstärkande substansen roxadustat som gav oregelbundenheter i hennes biologiska pass.

Den tidigare världsettan blev avstängd i fyra år men har hävdat att hon inte hade fått i sig substansen medvetet. Tidigare i mars kom beskedet att hennes avstängning förkortades till nio månader efter att ha överklagat till Cas, idrottens skiljedomstol.

Eftersom hon redan hade klarat av nio månader av avstängningen fick hon tävla igen och gjorde comeback i Miami i går kväll. Men mot Paula Badosa blev det förlust direkt, 6–1, 4–6, 3–6.

– Det var en speciell dag, ärligt talat, med tanke på tiden jag har haft. Jag spelade bra, kände mig bra på banan och utanför banan har folk varit väldigt snälla mot mig och gett mig kärlek, säger hon enligt AP.

Fick wild card-plats

Halep fick ett wild card till turneringen i Miami, något alla inte har varit helt nöjda med. Den danska stjärnan Caroline Wozniacki antydde tidigare att hon inte tycker att någon som har kommit tillbaka från en dopningsavstängning ska få en wild card-plats.

– Jag har inte gjort något fel. Jag fuskade inte och jag dopade mig inte. Att en person är negativ mot mig är inte viktigt eftersom det är hundra människor som visar mig kärlek, säger Halep.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.