Simona Halep kommer att göra comeback efter att inte ha spelat sedan US Open i augusti 2022. Foto: Seth Wenig

Simona Halep gör comeback i Miami: ”Kan inte vänta”

Uppdaterad
Publicerad

I går blev Simona Halep fri att tävla igen efter överklagandet av dopningsavstängningen. Nu har rumänskan fått ett wildcard till storturneringen i Miami som inleds 17 mars.

”Jag är överväldigad över att låta er alla veta att jag kommer att återvända till WTA-touren om två veckor i Miami Open”, skriver den förra världsettan på Instagram.

32-åriga Halep har fört en lång kamp för att komma tillbaka till WTA-touren efter att hon blev avstängd efter ett positivt dopningsprov i US Open 2022. Hon har hållt igång träningen bra den senaste tiden förvissad om att skiljedomstolen Cas i Lausanne skulle frikänna henne under gårdagen.

Blivit av med rankingpoängen

Hennes fyraåriga avstängning mildrades till nio månader, en tid som hon hade avtjänat redan i somras.

Hon vilar inte på hanen utan går in i hetluften med en 1 000-turnering direkt för att åter få möta världseliten.

”Tack till arrangören för att ni gav mig den här möjligheten och jag kan inte vänta med att vara tillbaka på banan och tävla. Vi ses snart!” skriver Halep som tappat alla rankingpoäng och är beroende av wildcard för att få spela de större turneringarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.