Foto: Bildbyrån

Sjarapova klar för kval till Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Maria Sjarapova hoppas få ett wildcard till Wimbledons huvudturnering, men om det inte skulle bli fallet säkrade tennisstjärnan en plats i kvalet genom segern i första omgången i Rom – 6-4, 6-2 mot amerikanskan Christina McHale.

Sjarapova har fortfarande chansen att ta sig in i det ordinarie startfältet i gräsklassikern genom sin rankning. För det krävs förmodligen avancemang till semifinal i Rom.

Tillbaka efter dopningsavstängning

Den 30-åriga ryskan gjorde nyligen comeback efter en 15 månader lång dopningsavstängning. Hon har vunnit fem grand slam-titlar, däribland Wimbledon 2004, men är för närvarande på 211:e plats på världsrankningen.

Har kritiserats

På tisdagen lämnar Franska mästerskapen besked om Sjarapova får wildcard till grusturneringen i Paris. Spelare har tidigare riktat kritik mot Sjarapova, bland annat tidigare Wimbledon-finalisten Eugenie Bouchard.

– Hon är en fuskare. Jag tycker inte att någon fuskare, oavsett sport, ska tillåtas tävla i den sporten igen, sa Bouchard i en intervju med statliga turkiska TRT World.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.