Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sabalenka känslosam efter tunga segern – se avgörandet i klippet

Sabalenka slog världstvåan Jabeur i WTA-slutspelet: ”Ännu ett mirakel”

Uppdaterad
Publicerad

Aryna Sabalenka slog världstvåan Ons Jabeur med 3-6,7-6(7-5),7-5 i en stentuff öppningsmatch när WTA-slutspelet inleddes i Fort Worth, USA.

Det såg ut att vara Jabeurs match när hon ledde med 5-3 i andra sets tiebreak och var en poäng från att gå fram till 5-2 i tredje set i turneringen som spelas inomhus i Texas.

– På något sätt inträffade ännu ett mirakel och jag kunde vinna den här matchen, säger Sabalenka till Reuters efter matchen som tog 2,5 timmar att spela klart. Det var belarusiskans första vinst över en topp 5-spelare under det här året.

– Jag fortsatte att kämpa på och ville se till att hon skulle få göra något bra för att vinna matchen och att det inte skulle bli lätt för henne. Det gjorde att jag satte lite extra press på henne och kunde vinna nyckelbollarna, säger Sabalenka till WTA.

Sakkari vann med mormor på läktaren

I den andra matchen vann Maria Sakkari över Jessica Pegula med 7-6(8-6),7-6(7-4), där bara första set tog 71 minuter. Det var en minut längre än vad finalen tog mellan dessa spelare i Guadalajara, Mexiko, för en dryg vecka sedan. Sakkari fick nu sin revansch.

– Det är aldrig lätt mot Jess, säger Sakkari som hade sina föräldrar och sin mormor på läktaren.

Det var första gången på fyra år som mormor såg barnbarnet spela live.

– Det var inte så att hon typ såg sin första tennismatch Hon har väldigt bra tenniskunskaper eftersom min morfar var en tennistränare (tränade Sakkari tills hon var 13 år). Hon sa ”wow, vilken högkvalitativ match”, säger Sakkari om mormors reaktion. 

Sakkaris mamma, Angeliki Kanellopoulou, var rankad 43:a i världen när hon lade av som 25-åring på 1980-talet.

SE ÄVEN: Ymer vidare efter domarilska: ”Har du sett det, någonsin?”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Mikael Ymers dispyt med domaren – ryker ihop på planen Foto: Discovery+

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.