Foto: Bildbyrån

Robin Söderling inför Davis Cup: ”Chanserna ökar rejält”

Uppdaterad
Publicerad

De kanadensiska avhoppen ger Sverige betydligt bättre möjligheter i Davis Cup nästa vecka.

”Chanserna ökar rejält, säger förbundskapten Robin Söderling till SVT Sport.

Först hoppade Denis Shapovalov av, rankad 14 i världen. Och sen även Felix Auger-Aliassime, 10:a i världen. Det kanadensiska laget har tappat sina två klart bästa spelare inför gruppspelet i Madrid. Sverige möter Kanada i första matchen på torsdag och Kazakstan på lördag.

– Vi har plötsligt chans att vinna gruppen nu. Men då gäller det att alla levererar förstås. Jag ser oss inte som någon stor favorit mot Kanada, de har bra spelare ändå, men det är klart att chanserna ökar rejält med de här avhoppen, säger Robin Söderling.

Kanadas högst rankade spelare nu är Vasek Pospisil, 133:a i världen. Att jämföra med de svenskar som spelar singel, Mikael Ymer rankad 91:a och Elias Ymer 169:a.

Veteranen Lindstedt uttagen

Robin Söderling har också tagit ut en femte spelare i den svenska truppen. Dubbelveteranen Robert Lindstedt, 44 år, får chansen bredvid bröderna Ymer, Jonathan Mridha och André Göransson.

– Det var inget lätt beslut. Men ”Robban” har ju rutin från såna här matcher och han och André Göransson gjorde två bra matcher i Stockholm Open, säger Söderling.

Lindstedt har 23 dubbeltitlar under sin 23 år långa karriär och gjorde sin sista ATP-tävling i Stockholm Open. Davis Cup kan bli hans sista framträdande på elitnivå.

60 SEKUNDER: Hur spelas Davis Cup?

Så spelas gruppspelet 25-27 november. Gruppsegrarna och de två bästa tvåorna vidare till kvartsfinal:

Madrid:

Grupp A: Spanien, ryska förbundslaget (RTF), Ecuador

Grupp B: Kanada, Kazakstan, Sverige

Innsbruck:

Grupp C: Frankrike, Storbritannien, Tjeckien

Grupp D: Kroatien, Australien, Ungern

Turin:

Grupp E: USA, Italien, Colombia

Grupp F: Serbien, Tyskland, Österrike

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.