Robin Söderling och Mikael Ymer under en match mot Chile i mars. Foto: Bildbyrån

Söderling: ”Ovissheten är jobbig”

Uppdaterad
Publicerad

Robin Söderling tror inte att den internationella proffstennisen kan starta som tänkt i mitten av juli.

Och han är orolig för Davis Cup-slutspelet i november.

– Det finns ju inga garantier, säger DC-kaptenen.

Coronapandemin har lamslagit världen i ett par månader, och den internationella proffstennisen väntar på besked kring när den kan dra i gång igen. Internationella tennisförbundet meddelade för drygt en månad sedan att allt spel på samtliga tourer, till exempel herrarnas ATP och damernas WTA, är stoppat fram till den 13 juli.

Men Sveriges Davis Cup-kapten Robin Söderling tror att tävlingsförbudet kommer att förlängas.

”Ganska otroligt”

– Swedish Open-veckan i Båstad skulle i så fall vara den första veckan, men när jag tänker på det... Det ska flygas in spelare och funktionärer, folk från hela världen, och samlas på ett ställe. Personligen tror jag tyvärr att det blir jättesvårt, säger Robin Söderling.

– Men det är bara en känsla jag har. Det känns faktiskt ganska otroligt.

35-åringens egen vardag i sitt arbete som kapten för det svenska DC-laget, som är kvalificerat för slutspelet i Madrid, beskriver han som väldigt speciell. Inga tävlingar att titta på och inga officiella träningstillfällen. Sveriges toppspelare håller i gång på egen hand, utifrån restriktionerna i länderna där de befinner sig.

Ändå hoppfull

TT: Känner du någon extra stress?

– Ovissheten är lite jobbig. Drar det i gång om några månader? Blir hela säsongen inställd? Det är en ny situation och det är inte så roligt. Jag skulle inte säga stressad, på något sätt är det lika för alla, men det finns ju inga garantier för att det ens blir något Davis Cup i november.

Söderling skrattar först till när han får frågan om vad han tror.

– November är ju ganska långt bort ändå, så ja. Men det är en gissning. Jag har ingen aning om vad som händer med det här viruset. Om det börjar fås kontroll på det, eller om det kommer en andravåg. Det är väldigt många tävlingar före slutspelet, det ligger precis i slutet på säsongen, så på så sätt är det positivt. Men jag har faktiskt ingen aning i dagsläget. Man får ändå ha planen att det kommer att spelas, säger han.

ARKIV: Galna tennismatchen – 12 slag över hustaken (24 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.